Natuurcoaching in je eigen tuin

Alles wat we in ons leven meemaken, alle levensfasen waar we doorheen gaan, alle kwaliteiten die we nodig zou kunnen hebben: dit alles is in de natuur te zien en te ervaren.

In mijn natuurcoachingssessies help ik je om aanwezig te raken in het moment. Je hoofd wordt leeg, je bent in beweging, er is ruimte voor stilte. Gaandeweg raakt je eigen situatie verbonden met processen en elementen in de natuur en daarmee ingebed in een groter geheel.

Zo kun je gaan voelen wat er echt speelt. En van daar uit wordt helder welke nieuwe stappen eventueel voor jou aan de orde zijn en wat jou hierbij kan ondersteunen. De natuur is hierin een krachtig hulpmiddel en zorgt vaak voor verrassende inzichten.

Het ervaren van de verbinding met de natuur geeft een groot gevoel van thuiskomen. Hieraan een bijdrage leveren maakt mij steeds opnieuw blij en dankbaar. Tegelijkertijd helpt het mijzelf ook om steeds meer thuis te komen bij mezelf en in de wereld.

Tot 2001 werkte ik als communicatietrainer en coach; na een burnout ben ik gaan werken als tuinvrouw. In mijn werk als natuurcoach komt alles samen. Na mijn studie Algemeen Sociale Wetenschappen volgde ik opleidingen in focussen, intuïtieve ontwikkeling en sjamanisme.

Natuurcoachingssessies geef ik in de natuur rondom Nijmegen, maar als je wilt kan dit ook heel goed in je eigen tuin. 

In de sessie spiegel je je tuin aan je 'innerlijke tuin': alles wat in jou ontkiemt, groeit, bloeit en afsterft. 

Heel direct ervaar je daardoor hoe alles met elkaar verbonden is. Je relatie met je tuin verdiept zich: via je tuin leer je nieuwe kanten kennen van jezelf. 

"Ik ging mijn coachingsessie met José in met de hoop dat ik inspiratie zou opdoen voor het  vormgeven van mijn website als tuinvrouw. Ik kwam er uit met nieuwe inspiratie voor het vormgeven van mijn leven."

Nooit meer moe van je tuin?

Ontvang gratis 11 verrassende tips om met gemak en plezier in je tuin te werken. Plus (on)regelmatig een mail met tips en inspiratie voor een onverwachte blik op je tuin.