In dialoog met je tuin

De natuur in je tuin resoneert met je eigen natuur. Dat heb je al lang gevoeld: het maakt dat je je aangetrokken voelt tot bepaalde planten, bloemen en hoekjes in je tuin. Of juist niet, zodat je 'steeds maar niet toekomt' aan bepaalde delen van je tuin. Die resonantie van de natuur met jou maakt, dat je tuin je zo enorm kan opladen en verfrissen. Dat je je zacht en liefdevol kan voelen in je tuin, maar ook krachtig en ondernemend. Dat je, soms heel onverwacht, kunt ervaren dat alles goed is zoals het is. Ook als je tuin er objectief gezien niet echt op haar fraaist bijligt.

Dit is wat ik het liefste doe: mensen dieper in contact brengen met hun tuin. Ik doe dat door meewerken of coaching in je tuin, maar ook door het geven en organiseren van evenementen, lezingen, cursussen en workshops. 

In september kun je mij vinden op twee festivals: 

Op donderdag 6 september in de Hortus Nijmegen op het evenement HART VOOR DE AARDE, duurzaamheid in de praktijk.

Workshop om 17.00 uur:
Hart voor je tuin, hart voor jezelf.
Ben je nieuwsgierig naar wat je tuin jou te vertellen heeft? Wil je meer bedding ervaren vanuit je tuin?

Een diepere verbinding met je tuin kan je ondersteunen om je plek in de wereld in te nemen. Aarde wil dat je tot bloei komt en heeft alles in huis om je hierin te bekrachtigen. Via je tuin (of je balkon of een park of boom waartoe je je aangetrokken voelt) stuurt ze je onafgebroken liefde en ondersteuning in allerlei vormen. Het is aan jou om je hiervoor open te stellen. 

In een geleide oefening breng ik je diep in contact met je tuin. Ik nodig Aarde uit om via je tuin naar je uit te reiken en je te laten zien wat je tuin op dit moment voor je heeft. Een healing van de verbinding met je tuin is onderdeel van deze workshop. 

Als je thuis komt merk je dat je relatie met je tuin is veranderd. Het licht is anders geworden, een sluier is weggevallen. Je kunt gemakkelijker verstaan én ontvangen hoe je tuin jou bijstaat in je dagelijkse leven. 

Workshop om 19.00 uur:
Dialoog met een bloem
Wil je ervaren hoe het voelt als je in verbinding staat met een plant of bloem? Ontdekken wat je favoriete bloem jou te vertellen heeft en hoe je je relatie met deze plant of bloem kunt verdiepen? Kom dan naar deze workshop.

In een aantal praktische stappen, waaronder een krachtige visualisatie, leid ik je steeds dichter naar het wezen van de bloem. Totdat je kunt verstaan wat de bloem jou te zeggen heeft en kunt horen wat jij voor deze bloem kunt betekenen.

Wij mensen zijn gemaakt om ons te verbinden. Door aandacht te besteden aan de bloemen of planten om je heen krijgt deze verbinding steeds meer vorm, je ontwikkelt steeds meer ‘lijntjes’ naar de natuur om je heen. Allemaal helpen die om steeds meer te kunnen oogsten van de wijsheid en humor die in je tuin voor het oprapen ligt.

Opgave en meer informatie over dit festival vind je hier.

Op zaterdag 8 september in het Floraliapark te Oosterhout op het Happylife-festival.

Om 15.00 geef ik in de tipi-tent (De Ster) de workshop "Laat je tuin spreken', inhoud zie hierboven. 

De hele dag door kun je bij me terecht voor een privé-sessie 'In dialoog met je favoriete bloem". Je vindt me op het veld 'Bewustwording' in tent AT 04. Meer informatie over m'n workshop en privé-sessies vind je hier


"José haalt mij weg uit mijn rationele denken, mijn zorgen en mijn stress en brengt mij in een andere ‘laag van bestaan’ die er altijd is, maar waar ik doorgaans aan voorbij ga. Om in die laag, in die andere waarneming te vertoeven is erg fijn. Het maakt me blij en het herinnert me aan mijn kindertijd."

Nooit meer moe van je tuin?

Ontvang gratis 11 verrassende tips om met gemak en plezier in je tuin te werken. Plus (on)regelmatig een mail met tips en inspiratie voor een onverwachte blik op je tuin.