In dialoog met je tuin

De natuur in je tuin resoneert met je eigen natuur. Dat heb je al lang gevoeld: het maakt dat je je aangetrokken voelt tot bepaalde planten, bloemen en hoekjes in je tuin. Of juist niet, zodat je 'steeds maar niet toekomt' aan bepaalde delen van je tuin. Die resonantie van de natuur met jou maakt, dat je tuin je zo enorm kan opladen en verfrissen. Dat je je zacht en liefdevol kan voelen in je tuin, maar ook krachtig en ondernemend. Dat je, soms heel onverwacht, kunt ervaren dat alles goed is zoals het is. Ook als je tuin er objectief gezien niet echt op haar fraaist bijligt.

Dit is wat ik het liefste doe: mensen dieper in contact brengen met hun tuin. Ik doe dat door meewerken of coaching in je tuin, maar ook door het geven en organiseren van evenementen, lezingen, cursussen en workshops. 

Planten als leraar en gids

is de titel van de workshop die ik op 20 september 2019 gaf in de Hortus Nijmegen. De workshop paste fantastisch binnen het overkoepelende jaarthema van de Botanische Tuinen in Nederland: 'Beter met planten'.

(Onderstaande tekst is de uitnodigingstekst van deze workshop. Mocht je belangstelling hebben voor dergelijke activiteiten, stuur je me dan even een mail? Dat kan gemakkelijke via de link hieronder. Wie weet is jouw bericht de aanleiding om de workshop opnieuw te organiseren! 
Als je op de hoogte wilt blijven van mijn aanbod, vul dan je naam en mailadres in onder de knop '11 tips voor moeiteloos tuinieren'.
M'n nieuwsbrief verschijnt onregelmatig en alleen als ik echt iets te vertellen heb.)

Stel je voor dat er al het hele jaar een plant in de theetuin groeit die erop wacht om juist jou te ontmoeten. Een plant die zich met jou wil verbinden om je het beste van haarzelf geven, zodat jij aangeraakt kan worden in het mooiste in jou. In de resonantie die dan ontstaat kan lostrillen wat je nog in de weg staat om dit wezenlijke stuk van jezelf meer in de wereld te brengen. 

Beter met planten

worden we niet alleen door de werkzame stoffen in de plant. Ook de energie of spirit van een plant kan een leraar zijn, een gids en zelfs een healer, die met haar liefdevolle energie jou diep van binnen kan (aan)raken. Precies op de manier die jij kunt ontvangen.

Nieuwsgierig welke bloem dit jaar voor jou gegroeid is?

Kom haar ontmoeten!

Mailen kan via deze link


"José haalt mij weg uit mijn rationele denken, mijn zorgen en mijn stress en brengt mij in een andere ‘laag van bestaan’ die er altijd is, maar waar ik doorgaans aan voorbij ga. Om in die laag, in die andere waarneming te vertoeven is erg fijn. Het maakt me blij en het herinnert me aan mijn kindertijd."

Nooit meer moe van je tuin?

Ontvang gratis 11 verrassende tips om met gemak en plezier in je tuin te werken. Plus (on)regelmatig een mail met tips en inspiratie voor een onverwachte blik op je tuin.